lauantai 5. heinäkuuta 2014

Korvapuusteja kaasolle & bestmanille

Tänään onkin aika jännä päivä tiedossa. Aamupäivällä suuntaan kampaajalle, jossa tehdään hääkampauksen koekampaus, jännää! Iltapäivällä kaaso ja bestman tulevat meille käymään, kivaa saada molemmat paikalle samaan aikaan niin päästään yhdessä käymään läpi ohjelmaa ja muita suunnitelmia. Leivoin tarjottaviksi nämä lempi korvapuustini.



Huvikumpuliving.com_04072014_0001-7.jpg



Huvikumpuliving.com_04072014_0001-6.jpg



Siirappiset korvapuustit



1 rkl kaardemummaa


2 dl maitoa


1 dl vispikermaa


50g tuoretta hiivaa


1 1/2 dl sokeria


1/2 tl suolaa


100g pehmeää voita


1 muna


n. 11 dl vehnäjauhoja


 


Täyte


 


200g pehmeää voita


1 dl sokeria ( itse käytin fariinisokeria )


1-2 rkl kanelia


1 muna jolla korvapuustit voidellaan


1/2 dl siirappia + 1 rkl vettä



Lämmitä maito/kerma kädenlämpöiseksi, liota hiiva nesteeseen ja lisää sokeri, suola, kanamuna ja pehmeä voi.

Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja sekoita kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta keittiöpyyhkeen alla n. 60 min.


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmennyt voi, sokeri/fariinisokeri ja kaneli. Tee taikinasta korvapuusteja ja anna nousta vielä pellillä n. 45 min. Voitele korvapuustit munalla, lisää raesokeria ja paista uunissa n. 10 min.



Heti kun otat pellin uunista voitele korvapuustit kauttaaltaan seoksella jossa n. 1/2 dl tummaa siirappia ja 1 rkl vettä. Kokemuksesta voin sanoa että mitä reilumpi kerros siirappia pullien päällä sitä herkullisemmat niistä tulee ;) Siirappi sulaa ihanasti korvapuustien päälle ja siihen tulee melkein toffeemainen pinta.



Tämä resepti on ruotsalaisen Leila Lindholmin, ja on niin ihana että en yleensä muilla resepteillä pullia leivokkaan, kokeilkaa siis ihmeessä :)



Olen muuten nyt Istagramissakin, siellä saattaa myöhemmin tänään se hääkampaus vilahtaa ;)

Ei kommentteja: